Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 108 10 gratis oplevelser i Nordjylland

[Top] 108 10 gratis oplevelser i Nordjylland

Du ser emneartiklen [Top] 108 10 gratis oplevelser i Nordjylland, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Naustdalsnutane (646ft) Vindafjord/Tysvær
Naustdalsnutane (646ft) Vindafjord/Tysvær

Redaktionen anbefaler


Tag en svalende dukkert eller nyd udsigten over Aalborgs nye havnefront fra et af de mange soldæk i Aalborgs havnebad. Havnebadet har 4 forskellige bassiner: Et børnebassin og et legebassin med dybder på 70 og 90 cm, et udspringsbassin med 5 meter til bunden og et motionsbassin med en dybde på 2 meter.

Bliver det for ensformigt med svømning eller solbadning, kan du bruge klatrevæggen eller slappe af under parasollerne. Havnebadet er hele sæsonen bemandet med livreddere.

Er Havnebadet fyldt, så tag i Vestre Fjordpark, der spænder over et areal på 165.000 kvadratmeter. Her kan du kan boltre dig med alt fra kano- og kajaksejlads til windsurfing og SUP. Du kan også grille din medbragte mad.

De nordjyske skove indbyder til en jagt efter imponerende troldeskulpturer, som den danske trækunstner Thomas Dambo siden 2016 løbende har opført af genbrugstræ i hele landet.
Troldene i Nordjylland hedder Ask fra Ashøj (billedet) og Pil Tusind Tunge, og de er placeret på et hemmeligt sted i nærheden af Hurup i Thy og på den lille ø Egholm. En del af charmen ved Thomas Dambos troldejagt er, at man skal lede grundigt efter troldene og være parat til at tage på opdagelse i naturen. Derfor er troldenes præcise placering ikke offentliggjort nogen steder.
Har man brug for en hjælpende hånd til at finde frem til troldene, er det dog muligt at få hjælp via et digitalt skattekort.
Læs mere om Ask fra Ashøj
Læs mere om Pil Tusind Tunge

Foto: Flying October

Det er nu, du skal se det gamle fyr ved Rubjerg Knude ved Lønstrup. Havet gnaver sig ind på fyret med 1-2 meter om året, så i efteråret 2019 blev fyret flyttet 70 meter længere ind mod land, inden havet nåede at tage det. Naturen – og ikke mindst solnedgangen – er fantastisk. Læs mere om Rubjerg Knude Fyr.

Sandet har også spist sig ind i landet længere nordpå langs kysten. Tæt på Skagen finder du Råbjerg Mile, der er et ørkenlignende landskab. Hvert år vandrer klitten Råbjerg Mile 15 meter mod øst. Milen er cirka 1000 meter på hver led og op til 40 meter høj. En gåtur her, og skoene skal tømmes bagefter. Området omkring milen byder på mere end blot en vandretur: Kan du finde stjernestøvet, som malmsandet kaldes af de lokale? Og hvad med et besøg ved nogle af de særlige søer i området?

På Røverknolden kan I sammen med ungerne gå i Tommelises fodspor og bruge alle jeres sanser: Hør muldvarpen grave sig op til lyset, duft til de svulmende gule svampe, mærk frøens noprede hud og hør svalens kvidrende triller. I Rold Skov er der også masser af mulighed for geocoaching, kanosejlads eller ture på mountainbike.
I sensommeren og efteråret vrimler skovene i Nordjylland med svampe. I Rold Skov kan du for eksempel gå på jagt efter kantareller og karljohansvampe. Der findes omkring 3000 svampearter i Danmark – både spiselige og giftige. Spis kun svampe, du er sikker på kan spises.

Læs mere om svampeture i Nordjylland

Danmarks første nationalpark blev oprettet i Thy i 2007, og landskabet er formet af århundreders sandflugt. Parken rummer i dag alt fra smukke, sandede forstrande over hvide klitter til klitheder og tætbevoksede klitplantager.

Er du til en badetur, så er Nors Sø helt fantastisk. Søen ligger i læ og er særdeles børnevenlig, da flyvesandet fra det ikke særlig badevenlige Vesterhav har lejret sig omkring 100 meter ud i søen. Du kan se surferne ved Klitmøller, eller du kan tage til fugletårnet i Tved Klitplantage, hvor du om foråret kan være heldig at se traner, der danser og trompeterer. Om efteråret (fra slutningen af august/begyndelsen af september) kan du se flokke af krondyr og høre hjortens brøl.

Kunsthal NORD findes i Aalborgs gamle ikoniske kraftværk, og lokalerne har et råt, industrielt præg, der skaber flotte rammer om nyskabende udstillinger.

Kunsthal NORD formidler dansk og international billedkunst af høj kvalitet med et særligt fokus på nye strømninger i kunsten og samfundet. At være en aktiv og kritisk medspiller på scenen for samtidskunst er en selvfølge.

I sommerugerne i 2022 hedder udstillingen “Jeg finder selv ud”, og den tematiserer grænsesætning, problematiske systemer og at beslutningen om at forlade situationen nogle gange er den bedste – og eneste – løsning. Værkerne, der blandt andet består af en stor håndtaske og en række billedtæpper, er skabt af Anna Walther og Olivia Rode Hvass.

Der er udstillinger for hele familien og gratis entre. Kunsthallen er lukket om mandagen.

Den nordjyske kyststrækning i Thy er kendt som Cold Hawaii i hele verden på grund af de ekstraordinært gode forhold til især surf og stand up paddle, som minder om dem, man kender fra tropeøen Hawaii. Området, som strækker sig fra Agger Tange i syd til lidt nord for Hanstholm, tæller hele 31 registrerede surf spots og er kendt som Europas bedste windsurf- og kite-område og således et populært udflugtsmål for professionelle og amatørsurfere fra hele verden.
Selvom du ikke selv skal en tur ud på bølgerne, så slå dig ned i solen, spis lækker mad og nyd udsigten og de mange sejl i horisonten.
Læs mere om Cold Hawaii

Cirka 2 kilometer nord for muslingebyen Løgstør ligger ringborgen Aggersborg på Limfjordens nordlige bred. Borgen er den største og den første af Harald Blåtands fem ringborge i Danmark, som alle spillede en afgørende rolle i vikingetiden.
Aggersborg er angiveligt opført omkring 970’erne, og det er således mere end 1000 år, siden borgen oplevede sin storhedstid. Dengang var vandstanden højere, så Limfjorden var endnu tættere på ringborgen, end den er i dag. Det betød blandt andet, at det var nemt at kontrollere, hvilke skibe der passerede gennem fjorden, som var datidens trafikale knudepunkt.
I dag er det blandt andet muligt at gå en tur på den rekonstruerede vold eller træde ind gennem voldens fire åbninger og tage et nærmere kig på borgpladsen, der dækker over 45.000 kvadratmeter.
Læs mere om Aggersborg og vikingerne i Nordjylland

10. batteri er Danmarks mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Det ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr og dækker et område på 450 x 750 meter. Området indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning.

Bunkermuseets udstilling er gratis at besøge, men det koster et mindre beløb, hvis du vil have en rundvisning på museet og området. Rundvisningen tager halvanden time.
Al færdsel på området sker på eget ansvar.
Læs mere om bunkermuseet

Havet er lumsk, og gennem århundreder har der været mange forlis på den jyske vestkyst. Efter et stort forlis i slutningen af 1800-tallet begyndte man at bygge sømærker langs Vestkysten. Mærker, der alle var forskellige, skulle gøre det nemt for skibe at se, hvor på kysten de befandt sig. På en måde kan man sige, at hvis fyrtårnene er havets trafiklys, så er sømærkerne havets vejskilte.
Halvdelen af de oprindelige sømærker står endnu, og du kan finde dem på strandene i Gl. Skagen, Løkken, Stenbjerg, Viksø, Bøgsted Rende og Blokhus. Besøger du sømærket i Blokhus, er der ikke langt til de ikoniske badehuse, og vil du se flere, er der ikke langt mellem de 3 sømærker: Bøgsted, Stenbjerg og Viksø.
Læs mere om sømærkerne

16 gratis oplevelser i København

10 gratis oplevelser i Vestjylland

10 gratis fornøjelser i Syd- og Sønderjylland

10 gratis fornøjelser i Nordsjælland

10 gratis oplevelser på Bornholm

10 gratis oplevelser på Fyn

10 gratis fornøjelser i Østjylland

10 gratis fornøjelser på Lolland og Falster

10 gratis fornøjelser på Sjælland og Møn

12 fantastiske oplevelser i det sydlige Sverige

23-årige Rasmus har startet Danmarks største madspildsorganisation: »Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, vi skulle redde så meget mad«

Kan du forestille dig din mor sige: Det er din skyld, at jeg har fået brystkræft og ligger for døden?

FOKUS

Alkohol

FOKUS

spareråd

FOKUS

genbrug

FOKUS

sport

FOKUS

jul

FOKUS

forældre

FOKUS

bæredygtighed

FOKUS

rejser

FOKUS

food porn

FOKUS

højde

FOKUS

indkøb

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/det-sker-i-dag-jylland-w3qg0jb0

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 108 10 gratis oplevelser i Nordjylland leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *