Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 157 7 grunde til, at du skal tage til Hamborg

[Top] 157 7 grunde til, at du skal tage til Hamborg

Du ser emneartiklen [Top] 157 7 grunde til, at du skal tage til Hamborg, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

10 Best Places to Visit in Hamburg Germany – Hamburg Travel Guide
10 Best Places to Visit in Hamburg Germany – Hamburg Travel Guide

Ligesom Berlin er det nemt og billigt at komme dertil med fly eller tog, og ligesom Berlin rummer Hamborg fuldstændig forskelligartede kvarterer og oplevelser, som gør opholdet til en helt særlig oplevelse.

Et ekstra plus er, at byen er af overskuelig størrelse med cirka to millioner indbyggere og nem at komme omkring i, hvilket gør den perfekt til en weekend – eller til en forlænget weekendtur.

Her får du vores guide til syv ting, der er værd at opleve i Hamborg.

1. Shopping – Jungerfernstieg

Den smukke og shoppingvenlige boulevard Jungerfernstieg er et must see. I en shoppingens bermudatrekant mellem Jungfernstieg, Fuhlentwiete og Neuer Wall møder du kendte og elskede modehuse som Jil Sander, Louis Vuitton og Georgio Armani. Gå heller ikke glip af et møde med Tom Ford, Valentino eller Louboutin i Apropos Concept Store på Neuer Jungerfernstieg med det sigende slogan: We don’t do fashion, we are fasion. Liu Jo er et andet fint stop på ruten, hvis man er til et italienske brand, der både er feminit og sporty. Gør også et stop på den traditionsrige Alster-Pavillon, og nyd udsigten over Hamborgs Alster-søer, som boulevarden fører hen til. I december måned finder du naturligvis også mere elle rmindre stilfulde julemarkeder med den tyske specialitet: Varm glühwein.

2. Berliner-stemning – Schanzenviertel-kvarteret

Ligesom i København er det gamle arbejderkvarter blevet hipt. På en almindelig lørdag ses øko-entusiaster, second hand-jægere og vinyl-elskere i kvarteret, som også har masser af hyggelige caféer, som bliver mere festagtige hen mod aftenen. Hvis du er til de store japanske designere som Comme des Garçons og Yohji Yamamoto i second hand-versionen er Bluesleeve stedet for dig. En af indehaverne, som til forveksling ligner sidstnævnte designer i en yngre udgave – om end han er fra Malaysia, sidder klar til at hjælpe dig på sin bambusmåtte i en sky af røgelse og meditativ musik. Du finder også keramik, solbriller og andre uundværlige, japansk inspirerede sager i butikken. Området var tidligere meget punket, og der er stadig mere eller mindre antiautoritære tendenser i fx street art.

3. Kunst – Hamburger Kunsthalle

Tag en kunstpause på Kunsthalle Hamburg. Et godt tip til ikke at blive totalt udmattet af kunstmuseer på en weekendtur er at gå efter særudstillingen. Og her har Hamburger Kunsthalle en masse at byde på. Der har både været særudstillinger med Emil Noldes liv, Rembrandts kunst, video- og medieprojekter og nordiske malerier fra Ordrupgaards samling. Hold øje på museets hjemmeside, hvor du kan følge med i den nyeste særudstilling. Oven på en god museumsoplevelse er det rart at kunne trække sig tilbage til deres populære restaurant ’The Cube’ med panoramavinduer og udsigt over Alster-søen.

4. Natur – Altster-søen

På en solrig dag eller i den blå time bør du afse tid til en gåtur om en eller begge Alster-søer, der tager cirka tre timer at komme hele vejen omkring. Du kommer nemt til dem på gåben fra centrum af byen. Langs med søerne er caféer og restauranter, og måske kommer du også forbi den smukke, blå moské. En bådtur i de fine omgivelser er også en mulighed.

Foto: Hamborg Turisme

5. Fest – St. Pauli og Reeperbahn

En dragqueen med et følge af tilhængere, en aflukket gade for prostituerede, hvor kun potentielle kunder har lov at komme ind, og en stripklub for kvindelige gæster. Det er tre af de steder, som St. Pauli-kvarteret med den berømte Reeperbahn-gade byder på en helt almindelig dag. Området har mildt sagt ikke det bedste ry længere, men engang (for meget længe siden) var det et hotspot for unge, upcoming musikere som The Beatles. Kvarterets løsslupne stemning kommer sig af, at det var her, sømændene fra ind- og udland festede, når de lagde til i Hamborg.

I dag er bliver det gamle arbejder-, prostitutions- og festkvarter presset fra flere sider af Hamborgs pengemænd- og kvinder, som er på jagt efter byggepladser i den attraktive by. Skal du besøge området, kan det i høj grad anbefales at gøre det i selskab med en god, lokal guide. Hvis du gerne vil se kvarteret, uden nødvendigvis at have lyst til at slutte dagen på et larmende værtshus med en dürumrulle i gabet, er der mere stilige muligheder. På restauranten ’East’ får du lækre cocktails, champagne og sushi.

6. Spise – Parlament

Når du fortæller andre, at du skal til Hamborg, vil de helt sikkert nævne restauranten Die Bank’. Den er et oplagt spisested, der, som navnet antyder, er grundlagt i en tidligere bank med alt, hvad det indebærer af oppulent interiør og en duft af penge. En anden restaurant i historiske omgivelser, som er værd at besøge, og som er tæt knyttet til temaet penge, er restauranten Parlament. Den ligger i kælderen på Hamborgs politiske magtcentrum: Rådhuset. Med sine 647 lokaler er det større end selveste Buckingham Palace, og ærligt talt minder det lidt om et slot. Maden er traditionel på den gode måde, og det giver en helt særlig stemning at ankomme til restauranten om aftenen, når Europas største rådhus er oplyst, så man kan se alle bygningens arkitektoniske finesser og krummelurer. Restauranten blev totaltrenoveret i 2007, og under dens majestætiske hvælvinger kan man godt føle sig en lille smule magtfuld – og sulten efter en curry wurst. Hovedretter fås for mellem 20-30 euro.

7. Drinks – Bar 1910

Bar 1910 ligger i hotel Reichshof Hamborg og har fået sit navn efter det år, hotellet blev grundlagt. Du behøver ikke at være gæst på hotellet for at besøge den stemningsfulde bar, der giver en følelse af at være med i Mad Men – uden cigaretterne – selvom interiøret egentlig er i art deco-stil og dels er bevaret, dels genskabt i den glade 20’er-stil. Her er klassiske cocktails, stilfulde bartendere og blød musik. For at komme til baren, skal du igennem hotellets lobby, som i sig selv er imponerende med marmorsøjler, forgyldt stuk og moderne lysekroner. Hotellet er en del af Hiltons Curio-koncept, Curio by Hilton, som løfter traditionsrige hoteller på særlige lokationer eller med en særlig historie til moderne standarder med respekt for den oprindelige stil og atmosfære.

Mere inspiration finder du i disse blogs om Hamborg – visse kræver lidt tyskevner eller en god fantasi: Mylovelyhamburg.me, Yourlittleblackbook og Spottedbylocals.com.

Eurowoman var inviteret til Hamborg af Curio Collection by Hilton, som Reichshof Hamborg er en del af.

Artiklen er opdateret den 3. juli 2019.

Hvad skal du se i Hamborg?

  1. Jungerfernstieg
  2. Schanzenviertel-kvarteret
  3. Hamburger Kunsthalle
  4. Altster-søen
  5. St. Pauli og Reeperbahn
  6. Parlament
  7. Bar 1910

Hamborg er den den ottende største by i Europa. (Foto: Getty Images)

Se mere information relateret til dette emne her: hvad skal man se i hamborg

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 157 7 grunde til, at du skal tage til Hamborg leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *