Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 177 Byen Gudhjem på Bornholm

[Top] 177 Byen Gudhjem på Bornholm

Du ser emneartiklen [Top] 177 Byen Gudhjem på Bornholm, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvad Sker Der (feat. Marwan)
Hvad Sker Der (feat. Marwan)

Byen Gudhjem ligger nord på øen Bornholm. Byen blev bygget på granitsten, der gennem sine bakker giver byen en “bjergkarakter”. Gudhjem har to havne, det er den første fiskerlandsby på Bornholm, der begyndte at eksportere og ryge sild. Den traditionelle fad “Sol over Gudhjem” er en røget sild med løg, æg og radise serveret på en skive rugbrød.
Fra toppen af bjerget (50 m a.s.l.) er der udsigt over de blomstrende haver, hvide røghus skorstene, orange tag af huse og den enorme vindmølle over byen. I horisonten under en skyfri himmel kan du se Ertholmene øhav. Disse synspunkter betyder, at mange kunstnere bor i Gudhjem, der udstiller deres værker i lokale gallerier. Gudhjem er en typisk turistby.
Du kan lytte til levende musik her, der er også mange restauranter, butikker, en biograf, en indendørs swimmingpool og gallerier. Du kan også beundre kunsthåndværkskunst på museer eller deltage i metallurgiske værksteder. Omkring Gudhjem er der interessante vandrestier, herunder en rute, der kører langs landsbyens gader. En charmerende by, fuld af klimakrog, tiltrækker skarer af turister hvert år.

Bosættelsen, der blev grundlagt i middelalderen, udviklede sig hurtigt og blev et af de vigtigste handelssteder på Bornholm. Købmænd fra Hansa kom til øen til Gudhjem frem for alt for sild. I det 17. århundrede var byens befolkning næsten udryddet som et resultat af pesten, men derefter kom danske krigsflygtninge hit, drevet af svenske tropper fra det svenske område.
Opførelsen af en dansk militærfæstning på de nærliggende klipper (øen) ved navn Christiansø hjalp byen i dens udvikling. Til gengæld for retten til at bo i Gudhjem skulle de fordrevne forsyne fæstningen med nødvendige varer. Det første store røghus blev oprettet i Gudhjem, og det var i det 19. århundrede – siden da er bestemt meget ændret, men ikke den opskrift, som fisken tilberedes med – denne bruges i dag. I Gudhjem i 1872 blev der med store vanskeligheder med at sprænge klipper på kysten bygget en stor havn. Havnen blev senere udvidet mange gange udstyret med en port, der lukker under storme på Østersøen.
I 1902 blev der opført en anden havn, der tjener fiskerbåde og mindre fartøjer uanset vejret. Gudhjem modtog som andre byer en togforbindelse – den blev oprettet i 1916, og takket være det var det muligt at komme med tog til Rønne, Nexø og Aakirkeby. Fusionen gik indtil 1952.

En vindmølle af den hollandske type – er den største vindmølle i Danmark, der stammer fra 1893, fungerer som en mølle indtil 1962 – den skabte en hyggelig restaurant, hvor du kan smage Bornholm-specialiteter. Gudhjem-vindmølle (Gudhjem Mølle) er placeret øverst i landsbyen Gudhjem.

Gudhjem Røgeri – et røghus, hvor du ud over flagskibsretten, dvs. røget sild, også skal prøve sild i karri, makrelfileter med forskellige tilsætningsstoffer og andre fiskelicaciteter, og alt dette vises på et bord kaldet fiskebuffet (Fiskebuffet)

Glasrøgeri – et kunstnerisk glasværk – du kan se, hvordan glaspynt fremstilles, du kan også købe glasvarer som souvenirs fra dit ophold i butikken.

Karamel Kompagniet – karamelfabrik, et andet værksted, hvor du ud over at se processen med dannelse af karameller også kan købe dem.

Gudhjem Station (Stationsvej) – en tidligere jernbanestationsbygning – huser et museum, der udstiller værker foretaget af Bornholm-håndværkere. Du kan se genstande lavet af læder, glas.

Christiansø – turist krydstogt til øen. Hver morgen, kl. 10.00, når båden sejler mod Christianso, kan du lytte til levende musik i Gudhjem Havn. Det er de lokale, der mødes hver morgen og synger et par sange, der ønsker båden en sikker rejse.

Gudhjem Mølle

Glasrøgeri

Karamel Kompagniet

Østerlars – er et sted, hvor den største rotundakirke på øen Bornholm ligger. Østerlars kirke består af tre etager og blev oprindeligt brugt som en forsvarsstruktur. Inde i kan du se vægmalerier, et alter fra renæssancestil og en sten dåbsfont. Indgangen til kirken betales. Kirken arrangerer ofte koncerter med orgelmusik, men også violin-koncerter.

KØRSELSVEJLEDNING

Byen ligger omkring 7 km fra Gudhjem

Rønne – Gudhjem cykelrute

Baltic Sea Glass – beliggende i den smukke natur, kunstneriske glasværker – det største på øen – hvor hele processen med at skabe glasgenstande kan spores. Glasprodukterne, der er lavet i studiet, kan købes i butikken.

KØRSELSVEJLEDNING

Allinge – Svaneke cykelrute

Melsted Landbrugsmuseum – den charmerende kystby Melsted, hvor Landbrugsmuseet – Landbrugsmuseet ligger. Dette er et friluftsmuseum, hvor du kan se gårds- og boligbygninger, landbrugsmaskiner samt deltage i organiserede aktiviteter, herunder forberedelse af frugtsaft, høst osv.

KØRSELSVEJLEDNING

Allinge – Svaneke cykelrute

Bornholms centrum i middelalderen – ligger omkring en halv kilometer fra Østerlars kirke. Det er en attraktion, der hovedsageligt er for børn, der når de kommer ind i en middelalderlig borg, lærer sine indbyggere at kende. I sommersæsonen finder en middelaldermesse sted i centrum.

KØRSELSVEJLEDNING

Rønne – Gudhjem cykelrute

Helligdomsklipperne – klippeformationer hører til den mest maleriske del af Bornholms kyst. Helligdomsklipperne ses bedst fra turistbåden M / S Thor, der forlader Gudhjem. Under krydstogtet kan du beundre hulerne, der er skjult i klipperne og de maleriske klippeformationer ved havnefronten, herunder Tørre Ovn (tør komfur), Våde Ovn (våd komfur), Lyseklippen (skinnende klippe). Klippeformationer kan også nås til fods – stien er bag bygningen af Bornholm Museum (Bornholms Kunstmuseum). På stedet kan du blandt andet se en klippehule på 55 m dybde – Sorte Gryde (sort kedel).

KØRSELSVEJLEDNING

Rønne – Helligdommen eller Allinge – Svaneke cykelrute

Saltuna – her er familiegalleriet Hvide Hus, hvor du kan købe interessante souvenirs fra Bornholm såvel som i den maleriske have for at drikke kaffe eller tilbringe tid udendørs.

KØRSELSVEJLEDNING

Allinge – Svaneke cykelrute

Døndalen Vandfald – Døndalen er en spaltedal med det største Døndalen vandfald, der løber over klipper i Danmark. Dens charme kan kun beundres efter en periode med øget nedbør, for da er det virkelig imponerende. Når det er tørt, forvandles vandfaldet til en vanding, som skyldes det lave grundvand på øen.

KØRSELSVEJLEDNING

Døndalen-dalen ligger omkring 6 km nordvest for Gudhjem nær Rø

Rønne – Helligdommen eller Allinge – Svaneke cykelrute

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/hvad-sker-der-i-gudhjem-cal13x0f

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 177 Byen Gudhjem på Bornholm leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *