Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 179 Attraktioner og seværdigheder i Ribe

[Top] 179 Attraktioner og seværdigheder i Ribe

Du ser emneartiklen [Top] 179 Attraktioner og seværdigheder i Ribe, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

How to steer the ship Fjord FSTR
How to steer the ship Fjord FSTR

Sct. Catharinæ Kirke og Kloster
Blev grundlagt i 1228 som et tiggermunkekloster af dominikanerne – i Danmark kaldet Sortebrødrene. Det prægtige kompleks er sammen med Domkirken det eneste, der er levnet af alle Ribes middelalderlige kirker, klostre, kapeller og hospitaler. Den nuværende kirke er fra 1400-årene og den tredje på stedet. Efter reformationen i 1536 blev kirken sognekirke, mens klosterfløjene tjente som hospital. Kirken stod foran en sammenstyrtning, da den i 1920’erne blev reddet ved en enestående aktion, hvor man som sidste udvej bogstaveligt talt skar den fri af jorden, satte den på rækkevis af donkrafte og stille tippede den i lodret position. Gennem kirken er der adgang til den smukke klostergård. Nyd den fredfyldte stemning helt afskåret fra omverdenen. Sct. Catharinæ Plads har i midten et brøndanlæg med klostrets værnehelgen Sct. Catharinæ af Alexandria på toppen.

Det Gamle Rådhus
Er Danmarks ældste, opført før 1496. Fra 1708 anvendt som byens rådhus, hvor der ind til 2007 blev holdt byrådsmøder. I den gamle Borgersal og gangene hænger en samling portrætter af 1600-1900-årenes lens- og amtsmænd. Det tidligere gældsfængsel er nu indrettet til museum for Ribes bystyre samt lov og ret. Der fortælles om rådhuse, byporte og handel. Her kan man se byens segl, normalmål, drikkebæger, lovbog, morgenstjerner, bøddelsværd, tommelskruer og meget mere i Rådhussamlingen.

Kannikegården og Taarnborg med mere skal der også sættes tid af til når man går rundt og ser Ribe.

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/sevaerdigheder-tonder-og-omegn-4r3yfzev

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 179 Attraktioner og seværdigheder i Ribe leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *