Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 18 Seværdighedstur i Tønder by

[Top] 18 Seværdighedstur i Tønder by

Du ser emneartiklen [Top] 18 Seværdighedstur i Tønder by, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Driving to Radolfzell Germany through towns/cities in bad weather|Empty roads|Autobahn|TravelEurope
Driving to Radolfzell Germany through towns/cities in bad weather|Empty roads|Autobahn|TravelEurope

SEVÆRDIGHEDER I TØNDER

På kortet finder du en lille rute i Tønder indre by. På ruten kommer du forbi 7 seværdigheder, som er godt besøgt af turister fra nær og fjern.

Turen er på gå-ben og tager omkring 2-4 timer, alt efter hvor længe man bruger på hver destination. Gå-distancen er kun 900 meter i alt, så alle – både unge og ældre – kan være med.

Ruten kan downloades til din mobil, så du nemt kan følge den på din telefon via Google maps.

Længere nede i guiden finder du en systematisk gennemgang af historier og fortællinger om alle de forskellige destinationer.

Tønder Kristkirke

Tønder Kristkirke er bygget oven på forgængeren Sct. Nikolais Kirken fra 1300-tallet, som blev revet ned i 1591.

Selvom man byggede en ny kirke, valgte man at bibeholde kirketårnet samt vestgavlen, som blev bygget i 1520. Derfor er tårnet ældre end kirken selv.

TØNDER KRISTKIRKES INVENTAR

Kristkirken i Tønder er én af de kirker i Danmark, der er rigest på gammel inventar. Dette skyldes den enorme rigdom, der var i området fra 1500-1700 tallet. Rigdommen kom fra handel med korn, stude og den store kniplingsindustri. Inventaret fortæller en kraftfuld og tydelig historie, om det område, der dengang afgrænsede Tønder.

Tilgængelighed: Ja. (Indenfor hoveddøren i kirken er der elektrisk platform)
Der er handicap P-plads lige ved kirken.

Det Gamle Apotek

Hos Det Gamle Apotek kan du finde anderledes brugskunst og gaveidéer af bedste kvalitet på hylderne. I butikken i Tønder er der foruden det store sortiment af brugskunst, med et strejf af hygge, nostalgi og romantik, også altid julestemning i kælderen. Så kom ind og se de mange skønne og nye varer.

Tilgængelighed: Nej

Drøhses hus – Lukket i 2023

Drøhses Hus er et af de flottest bevarede gamle huse i Tønder. Huset ligger midt på gågaden, og fortæller en historie om Barokken samt om den tids håndværk af kniplinger, som Tønder er kendt for.

Kniplingerne stammer tilbage fra 1500-tallet, og omkring 1700-tallet var det en stor industri i Tønder, hvor man mener, at der har været op mod 1200 kniplings-piger, der boede i området omkring Tønder.

Drøhses Hus er i dag et museum med en interessant butik, hvor man bl.a. kan købe kniplinger og udstyr til kniplinger.

Barokhuset er et smukt og stemningsfuldt hus med mange detaljer og bygningshåndværk af den højeste kvalitet. Det er af den grund en vigtig del af Tønder-Områdets erhvervshistorie, samt et must-see, når man besøger byens gågade.

Tilgængelighed: Nej

Norlyk Distillery

Norlyk Distillery ligger i hjertet af Tønder. Selve bygningen har været Gustav Rothes Bogtrykkeri, som stoppede produktionen i 1980. Ovenlysvinduerne og de fine detaljer i bygningen skaber stemningsfyldte rammer for såvel rundvisninger, skiftende kunstudstillinger og smagsprøver på vores produkter.

Tilgængelighed: Delvis

Uldgade

SÆRPRÆGEDE HUSE OG EN BEVARET BROSTENSVEJ

Man har to teorier omkring navnet Uldgade. Den første teori bygger på, at man i gammel tid transporterede uldvarer til Vidåen, gennem denne gade og deraf navnet. Den anden teori bygger på, at gadenavnet lægger sig op ad det tyske ord wolf og oversat til dansk ulv.

Uldgade var i sin tid en gade, hvor byens håndværkere boede. Af den grund ser man den specielle byggestil med smalle, aflange huse – ofte med en gavl ud mod gaden og flotte udsmykkede døre, som hver især er unikke.

Tilgængelighed: (Brostensbelægning)

Skulpturhaven

EN HAVE TIL TURISTER OG LOKALE

I 2008 nedsatte Tønder Handelsstandsforening et Kunstudvalg, der med overskuddet fra foreningens 100-års jubilæum i 2006, skulle arbejde for en kunstnerisk udsmykning af det offentlige byrum i Tønder.

Startkapitalen på 75.000 kr. er siden vokset til kunst i millionklassen.

I Skulpturhaven finder man 17 skulpturer, som er skænket til udsmykning af byen. En tur rundt i Skulpturhaven forener natur, kultur og kunst, og klart et besøg værd.

Tilgængelighed: Ja

Gangbroen i Tønder

I marts 2020 blev det første spadestik taget ved Mølledammens bred i Skulpturhaven. Det var starten på etableringen af en ny træpromenade og cirkelbro – det første af flere projekter i arbejdet med nye byrum og klimatilpasning i Tønder Midtby.

Gangbroen ligger placeret på Vidåens bred ved Skulpturhaven. Broen har en skøn udsigt over byens smukke park og naturliv.

Tilgængelighed: Ja

Kunstmuseet og Vandtårnet

Tønder Kunstmuseum viser omegnens kunsthistorie, nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede med skiftende udstillinger.

WEGNER UDSTILLINGEN

Vandtårnet er i dag indrettet som museum for den berømte møbelarkitekt Hans J. Wegners stole, gave anno 1995. Gaven består af de 37 stole samt konstruktionstegninger af stolene, som han mente ville repræsentere hans design på bedste vis i fødebyen Tønder.

Fra Vandtårnet er der udsigt over hele Tønder egnen.

Tilgængelighed: Ja

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/sevaerdigheder-tonder-og-omegn-4r3yfzev

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 18 Seværdighedstur i Tønder by leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *