Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 21 Družinski izlet na Planinski dom na Zelenici

[Top] 21 Družinski izlet na Planinski dom na Zelenici

Du ser emneartiklen [Top] 21 Družinski izlet na Planinski dom na Zelenici, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Mitja Ferenc \u0026 Jasmina Levičar – Zelenica
Mitja Ferenc \u0026 Jasmina Levičar – Zelenica

Planinski dom na Zelenici stoji na manjši ravnici Zeleniškega sedla med severnimi stenami Begunjščice in južnim pobočjem grebena Na Možeh, ki ločuje Slovenijo in Avstrijo. Območje Zelenice je znano zimsko-športno središče in je bilo včasih z Ljubeljem povezano s smučarsko sedežnico.

  • Nadmorska višina: 1536 m
  • Območje: Karavanke
  • Izhodišče: Priporočamo vam dostop do koče iz izhodišča na Ljubelju. Do tja se pripeljete po glavni cesti iz Tržiča na Ljubelj, kjer parkirate. Dobro označena in lahka planinska pot vas bo cilja pripeljala v uri in pol.
  • Trajanje pohoda: 1 h 20 min
Dogajanje na Planinskem domu na Zelenici

Poleg bogatega dogajanja kot je voden prikaz dela na terenu markcistov, predstavitev gorsko reševalne službe Tržič, nagradnih iger in kavbojskih plesov, bodo spet organizriane Izobraževalne in ustvarjalne delavnice za otroke.

V tokratni izvedbi otroških delavnic se bomo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije posvetili planinskim vsebinam in jih s pomočjo Planinskega zabavnika približali našim najmlajšim. S številnimi nalogami bodo izurjene animatorke otrokom na zabaven, a hkrati poučen način približale marsikatero področje planinstva – spanje v planinski koči, gorsko cvetje, živali, opremo, nevarnosti, varovanje (gorske) narave in na gore kot geografski pojem. Delavnice bodo potekale med 10. in 14. uro.

Bogato dogajanje za otroke, Gremo v hribe

Zakaj morate z družino obiskati območje Zelenice?

Ena izmed posebnosti je rožica lepi čeveljc, ki raste prav na Zelenici. V dolini reke Završnice, tik pod planino in od koder prav tako vodijo poti do doma na Zelenici, pa živi največja sova v Evropi in bojda tudi na svetu, velika uharica. Ko boste v domu, nikar ne pozabite poizkusiti znamenitega masovnika, izdatne gostljate jedi iz ajdove, koruzne ali bele moke, ki jo zakuhajo v vročo smetano. S takšnim okrepčilom boste prišli zelo daleč. Dom na Zelenici je namreč odlično izhodišče za druge daljše karavanške ture. Z njim upravlja PD Tržič. V času poletne sezone je odprt stalno, izven sezone pa od petka popoldan do nedelje zvečer in vse praznike. Za skupine po predhodnem dogovoru kočo odprejo tudi med tednom.

Zgornji opisi in informacije so nastali “izpod peresa” ekipe Gremo v hribe, ki v letošnji planinski sezoni že osmo leto zapored organizira družabne dogodke za družine na šestih slovenskih vrhovih. Vse lokacije njihovih dogodkov so preverjeno primerne za obisk z majhnimi otroki, prav tako je temu prilagojen program dogodkov. Za več info jih spremljajte na Facebook-u ali obiščite spletno stran www.gremovhribe.si.

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/planinski-dom-na-zelenici-h7bifhta

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 21 Družinski izlet na Planinski dom na Zelenici leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *