Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 24 Rejser til Istrien – få gode råd til rejsen her

[Top] 24 Rejser til Istrien – få gode råd til rejsen her

Du ser emneartiklen [Top] 24 Rejser til Istrien – få gode råd til rejsen her, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

SPLIT KROATIEN – FOOD TOUR 🇭🇷
SPLIT KROATIEN – FOOD TOUR 🇭🇷

Istrien i Kroatien – charmerende på sin helt egen måde!

Igennem årene har jeg rejst adskillige gange til den smukke halvø Istrien oppe i det nordlige hjørne af Kroatien, så jeg forstår udmærket, hvorfor netop denne region af landet er danskernes favorit. Jeg er også en stor tilhænger af regionen, og en rejse til Istrien er en glæde for enhver rejsende, madelsker og livsnyder – hver gang!

På en rejse til Rominj i Istrien i Kroatien skal du se byens havn

Regionen Istrien er en rig blanding af italienske og kroatiske rødder, bjergrige landskaber, krystalklart hav og helt fantastiske stenstrande – og så vrimler det med de smukkeste og mest charmerende kystbyer. Folk fra hele verden rejser til Istrien for at smage den lokale gnocchi, prosciutto, scampi, søde vine og regionens verdensberømte trøfler.

I denne blog fortæller jeg lidt om mine yndlingssteder i Istrien, og hvorfor jeg holder særligt meget af netop disse steder.

Rovinj

Der er noget ganske særligt over den smukke by Rovinj, som da også er kendt for at være den mest romantiske by med sin idylliske beliggenhed lige ud til Adriaterhavet. Det er en kystby, som byder på interessante kulturelle, arkæologiske og historiske sider, som er værd at dykke ned i. Det er en by, I kan besøge, hvis I er et par, der skal holde ferie – men det er også godt til en familieferie, da der er aktiviteter for enhver smag.

På en rejse til Rominj i Istrien i Kroatien skal du gå i byens smalle gader

Når jeg tænker tilbage på Rovinj, så er det første jeg ser for mig, hvordan vasketøjet hang på tørresnore, som var spændt ud mellem bygningerne over de gamle smalle gader, og hvor dejligt, jeg synes det var at være midt i denne smukke og idylliske tidskapsel fra det 5. århundrede. På grund af byens størrelse har Rovinj en helt særlig konstruktion med meget smalle gader, smalle huse og små torve. På byens havnepromenade finder man det store madmarked, som byder på lokale grøntsager, oste, frisk frugt, olivenolie med trøfler og vin.

På en rejse til Rominj i Istrien i Kroatien skal du gå en tur i byen

Hvis I beslutter jer for at besøge Rovinj, så er det et absolut must, at I tager jer tid til at besøge Rovinj’s gamle bydel. Når I går gennem de snævre gader, ser I masser af små butikker, gallerier, restauranter og værksteder med lokalt kunsthåndværk. Det kan godt være, at den gamle bydel ikke er særlig stor, men der er virkelig meget at se. Af samme grund er det vigtigt, at I ikke kun besøger Rovinj en dag, men tager jer god tid til at tage alt ind, som byen har at byde på.

Pula

I den sydlige del af Istrien ligger byen Pula, der er en af Istriens mest eftertragtede steder at tage hen om sommeren på grund af byens ikoniske strande, gode muligheder for shopping og farverige musikfestivaler. Så hvis I ikke ønsker at følge strømmen til denne berømte turistmagnet, så er Pula IKKE stedet at tage hen.

Men når det er sagt, så er det virkelig en by, der kravler helt ind under huden på en, da det ikke bare er en storby som så mange andre. Dette er en by med sjæl og charme, og jeg er sikker på, I vil være kede af ikke at opleve denne smukke by.

På en rejse til Pula i Istrien i Kroatien skal du se byens amfiteater

Dengang, jeg selv besøgte byen, startede vi vores sightseeing med at besøge den populære Pula Arena, som er et romersk amfiteater, der er utroligt velbevaret og helt klart værd at se. Pula Arena er blandt de seks største bevarede romerske amfiteatre i verden, og blev bygget i 27 f.Kr. – 68 e.Kr. Jeg synes personligt, det var utrolig spændende at vide, at jeg gik der på de samme slidte sten, hvor gladiatorer og løver for knap 2000 år siden udkæmpede drabelige kampe. Entréen for at komme ind koster 50 kuna (DKK 50,-), og børn kommer ind til halv pris. Men det er absolut pengene værd.

Da det blev aften, blev der afholdt en koncert i arenaen med en kunstner, jeg ikke kendte. Men det var vildt at se, hvordan dette store imponerende amfiteater forvandlede sig til et velegnet og stemningsfuldt forum for en større koncert på ingen tid. Det var en kæmpeoplevelse at se arenaens ældgamle sten og flotte buer oplyst af projektører i en flot og lun sydeuropæisk sommeraften.

På en rejse til Pula i Istrien i Kroatien skal du se byens amfiteater

En anden aften spadserede vi ned ad den populære shopping-gade Sergijevaca, som er en meget smal gade, hvor butikker, restauranter, souvenirbutikker og markeder ligger tæt side om side. I skal være forberedt på, at gaden virker meget travl med mange mennesker, fordi den er så smal. Men jeg ville ikke have undværet at gå en tur netop der, fordi det er en rigtig hyggelig gade, hvor der er mange muligheder for at lave nogle forskellige ting, så der er noget for hele familien.

På en rejse til Pula i Istrien i Kroatien skal du gå en tur i byens gader

Har I mere lyst til en anden type spadseretur, kan I prøve at spadsere ad strækningen Kandlerova, Forum og Sergijevaca. Her løber en gade hele vejen ned gennem den gamle by og rundt i en stor hestesko, så I på den måde virkeligt kommer godt rundt i byen og får et supergodt indtryk af Pula’s charmerende indre gamle by.

Dette er virkelig en by med sjæl og charme!

Porec

Hvis I selv holder af at køre ned igennem Europa i jeres sommerferie med en campingvogn bagpå bilen – eller I er vokset op i en familie, hvor jeres forældre elskede denne form for ferie – så er der også en rigtigt god chance for, at I enten har været i Porec eller i hvert fald har overvejet at campere i området. Byen har nemlig traditionelt mange campister fra resten af Europa – og også mange private indkvarteringer på feriepensionater og lignende. Men på trods af det, føles Porec absolut ikke overrendt – og området er et helt igennem skønt rejsemål.

På en rejse til Porec i Istrien i Kroatien ser du en afslappet by

Jeg synes, at denne by har mange af de samme kvaliteter som Rovinj, da det er en lille skøn by med en helt personlig charme. Porec egner sig både som familiedestination og til en romantisk ferie for to. I området finder I de smukkeste bugter, øer og naturområder, der også gør det til det ideelle rejsemål for naturelskeren.

Hvis I spadserer en tur i Porec, er det helt naturligt at starte med at se byens store katedral, Euphrasius-Basilikaen, som er et absolut must at se. Den kom da også på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1997.

I får et godt indtryk af befolkningens forhold til religion, og hvor troende, de må have været for over 1000 år siden, når man lægger nakken tilbage og kigger op på dette imponerende bygningsværk, der både må have været ekstremt dyrt, arbejdskrævende og vanskeligt at bygge. Som turist har I muligheden for at gå ad de mange trin op i et af katedralens tårne, hvor der venter jer den smukkeste udsigt over Porec, når I er kommet helt op i toppen.
Jeg elsker personligt at opholde mig i en by, som emmer af overskud og ro – og det gør Porec! De lokale indbyggere gør en stor indsats for, at byen hele tiden fremstår flot og indbydende ved at holde gader og torve pæne og rene.

På en rejse til Porec i Istrien i Kroatien skal du se byens basilika

Sætter I pris på gode vinoplevelser, finder I også her nogle af de hyggeligste vingårde med gode vine og visse steder også god mad til vinen.
Vil I spise godt og drikke noget god vin til, kan jeg varmt anbefale jer at besøge restauranten Konoba Aba. Slå jer ned i de stemningsfulde omgivelser, bestil en af restaurantens lokale vine fra vinkortet og nyd hvert et sekund.

Porec er en by, der emmer af ro og overskud.

Medulin

Kroatien er et land, der har meget at byde på – men sandstrande er ikke én af dem. Så elsker du at bygge sandslotte med de mindste i familien eller mærke det varme sand mellem tæerne på stranden eller sandbunden, når du går i vandet, så bliver du skuffet, for Kroatiens strande er overvejende stenstrande. Men de har bestemt også sin egen charme, hvis man er træt af, at ens badehåndklæde hele tiden sander til, og ens medbragte sandwich og saftevand knaser af sand i løbet af nul komma fem. Eller alt det sand man trækker med sig hjem i bilen, i tøjet og i badetøjet.

Men er I nu engang ikke til stenstrand, men elsker sand, så er der trods alt også håb om at opleve en sandstrand i Kroatien. Hvis I er på familieferie i Istrien, vil jeg klart anbefale jer at tage en tur til byen Medulin.

På en rejse til Medulin i Istrien i Kroatien kan du nyde sandstrande

Medulin har en lang sandstrand på en kilometer, som ligger ud til det klareste havvand. Hvis I har små børn med, så er det her et herligt sted, hvor vandstanden er lav, så de voksne kan lade de små hygge sig i vandet uden at være alt for nervøse. Over alt langs stranden finder I flere forskellige slags vandaktiviteter til både børn og voksne. Her er også barer og hyggelige restauranter, som ligger lige ned til stranden med udsigt til havet, og som alt sammen er med til at gøre oplevelsen endnu mere fuldendt.

På en rejse til Medulin i Istrien i Kroatien kan du nyde sandstrande

Stranden i Medulin er kernen af byen.

Det var lidt om blot nogle få af de byer i Istrien, som har gjort særligt indtryk på mig, da jeg besøgte dem. Men besøg regionen og prøv selv at udforske nogle af de steder, som I synes, lyder spændende og interessante. På den måde kan I ikke undgå at finde nye steder, som bliver netop jeres favoritter.

Jeg kan sige med hånden på hjertet, at jeg aldrig har fortrudt mine rejser til Kroatien og Istrien – uanset om jeg er rejst dertil med veninder eller min familie.

Hvert sted i dette smukke land har sin charme og historie, der gør indtryk – hver gang!

Se mere information relateret til dette emne her: https://trungtambaohanhpanasonic.net/hvad-skal-man-opleve-i-kroatien-osbuylmv

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 24 Rejser til Istrien – få gode råd til rejsen her leveret af Trungtambaohanhpanasonic.net. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *